MENÜ
^

A Nelson SCIO biorezonanciás rendszer a XXI. század készüléke!

Szánjon egy órát saját egészségére és használja a 21. század vívmánya által nyújtott egyedülálló lehetőséget!

A jövő orvostudományának nagy ígérete a Biorezonancia

Ma már szinte természetes hogy az akadémikus orvoslás képviselői egyre többen fogadják el az alternatív gyógyászatot. 20 éve pl. az akupunktúra szinte kuruzslásnak számított, ma már állami orvosi egyetemen oktatják a kínai orvoslás egyéb ágai mellett. Egyre többet hallunk a biorezonancia terápia valamint diagnosztika eredményes alkalmazásáról is, jelezve hogy ez a manapság még misztikusnak tűnő módszer hamarosan kiköveteli magának az őt megillető helyet az orvoslásban.

Szeretnénk pár mondatban közérthetően bemutatni a biorezonancia lényegét, melyhez segítségül hívjuk a téma elismert szakértőit is.

„Beszélgető” sejtek

Lednyiczky Gábor biofizikus, bioinformatikus:

"A bioinformatika területén azt látjuk, hogy az egyes sejtek működése önmagában is nagyon komplex; a szövetek, a szervek működésének összehangolása még sokkal bonyolultabb; az egész szervezet anyagcseréjének szinkronizálása pedig hihetetlenül összetett folyamat...

A modern tudomány ma már arról beszél, az általunk érzékelhető fizikai síkon megtapasztalható világ egy igen bonyolult információ-összeköttetéseken alapuló, érzékenyen összehangolt rendszer. Ezen belül az emberi szervezet sem csupán egy molekulából felépülő biokémiai struktúra, azaz fizikai test, hanem rezgő hullámformák bonyolult és egyben nagyszerű szövevénye."

Ma még csoda, holnap a mindennapok gyakorlata

Ma már nem tűnik varázslásnak az EKG, EMG, EEG – sorolhatnánk az emberi test elektromos aktivitásának mérésén alapuló eljárásokat. A szervezet elektromos tevékenységének mérése azonban újabb korszakához érkezett, ez pedig a Biorezonanciás elven működő diagnosztika és terápia alkalmazása.

A biorezonancia a sejtek elektromos tevékenységét vizsgálja és így ad információkat szervezetünk sejtjeinek komplex működéséről.

27 éves hölgy állapotváltozása SCIO harmonizáló kezelés hatására:
A vizsgálati lapot megtekintheti ITT

Rezeg a Föld?!

A Föld ugyan nem, de a rezgés jelen van. A földfelszín és az ionoszféra közötti mágneses kölcsönhatások eredményeképpen egy rendkívül alacsony, 7.8 Hz frekvenciájú rezgés mérhető bolygónkon mindenütt (Winfried Otto Schumann, München, 1952). Ennek a természetes elektromágneses rezgésnek sokáig nem is tulajdonítottak jelentőséget. Mint kiderült, ezek az un. Shumann-hullámok megegyeznek az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban. Az is kiderült, hogy a Schumann-hullámok az egész földet körbeölelő elektromos mezőt alkotnak, így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos.

Fentiekből következik, hogy az elektromágneses tér képes szabályozni és befolyásolni az élő sejtek működését. A kutatások azt mutatják, hogy ez a mágneses tér szabályozza, váltja ki és hangolja össze szervezetünk sejtjeinek másodpercenkénti sok ezer kémiai folyamatát, így közvetve ez a mező gondoskodik az emberi szervezet egészségének fenntartásáról is.

Ha a Föld elektromágneses hatása megszűnik (ld. világűr), az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul!

Ezért a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapotát fenn tudják tartani. Így derült fény arra a lehetőségre is, hogy ezeknek az elektromágneses erőtereknek a szabályozásával a legénység egészségi állapotát a távolból felügyelni és szükség esetén gyógyítani is lehet.

Sejtjeink az anyagcsere folyamatok során másodpercenként közel 7000 kémiai reakciót hajtanak végre (F.A. Popp)

Beszélgessünk a sejtekkel

Mae Wan Ho, a genetikus biokémia doktora fedezte fel, hogy a sejtek minden biokémikus folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás. Tehát testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál.

A biorezonancia egy olyan eljárás, amely a sejtekkel elektromágneses jelek segítségével kommunikál.

Az eljárás lényege, hogy ha bármilyen külső hatásra a sejtek hibás utasításokat kapnak, akkor ez az elváltozás mérhető. Ugyanígy a rossz irányba induló folyamat még idejében helyre is hozható.

Kellemes harmóniát a sejteknek

A fizikában és a zenében is közismert jelenség az interferencia, azaz amikor a rezgés hullámok egymásra hatnak. Ilyet láthatunk amikor két vízbe dobott kő keltette hullám erősíti vagy éppen kioltja egymást. A biorezonancia hullámai a sejtekre erősítő hatással vannak, hisz az ő rezgésükre vannak hangolva.

A sejtek a rájuk hatástalan rezgésekre rá sem hederítenek! Tehát a biorezonanciának nincs mellékhatása!

A betegség minden esetben hibás rezgésként jelentkezik a szervezet elektromágneses képében. A biorezonancia kezelés során a helytelen (diszharmonikus) rezgéseket kioltjuk, a helyes (harmonikus) rezgéseket erősítjük, persze nem mindegy milyen intenzitással és mennyi ideig.

Két hatást egy csapásra

A biorezonanciának két ágazata van. Az egyikben a beteg rezgéseinek mérése után azok specifikusan módosítva visszavezetésre kerülnek a páciensre. Ezzel mód nyílik a diagnosztikára és a személyre szabott terápiára is.

Az orvostudomány fejlődésével egyre több szakember figyelme irányul a prevencióra és a mellékhatásoktól mentes "természetes gyógymódokra". Az utóbbi idők kutatásai mind a regenerációs képesség javításában, mind a környezeti egészségkárosító hatások kivédésében a biofizikai orvoslást említik a legtöbb sikert ígérő módszereként.

A biorezonancia a jövő orvostudományának egyik legnagyobb ígérete, mivel a szervezet legalapvetőbb folyamatainak befolyásolásával beindítja, serkenti a szervezet önregenerációját.


"Nagy előnye, hogy természeténél fogva felhasználási területe igen sokrétű, és káros mellékhatása sincs.
Csak arra tanítja meg a szervezetet, amit az valaha - egészséges korában - már tudott."

Prof. Dr. Sci. Med. Valéria Szedlák-Vadócz

A SCIO jelenlegi verziója 20 éves háttére vetíthető vissza, mely világszintű kutatásokra és tapasztalatokra építkezik. Ezek az információk természetesen mások, mint a klinikai vizsgálatok eredményei (CT, MR, Ultrahang, Röntgen, Labor stb.), mivel az az energetikai testünkre fókuszál, ami egy teljesebb nézőpontot kínál.

Használata

A SCIO univerzális elektrofiziológiai biofeedback rendszerként használjuk. A SCIO következő nyolc univerzális tételből épül fel, amely egyben a SCIO funkciója is:

 1. Stressz-csökkentés és Életmódbeli Stresszfaktor Kérdőív;
 2. Egyszerű EEG (elektroenkefalográfia) biofeedback agyhullám stressz-csökkentés;
 3. 3 pólusú EKG (elektrokardiológia), egyszerű szívműködés, és biofeedback stressz-csökkentés;
 4. EMG (elektromiográfia), egyszerű izom-rehabilitáció;
 5. GSR (galvanikus bőrreakció) biofeedback, és TVEP [bőrön keresztüli voltametrukusan kiváltott feszültség] biofeedback (elektrofiziológiai reakcióképesség);

  Mivel a GSR biofeedback egy microcurrent voltammetric stimulációt igényel a GSR méréséhez, a microcurrentnek a következő másodlagos funkciókat kell tartalmazza, amely funkciója a biofeedback körfolyamaton/hurkon keresztül hajt végre:

 6. Transzkután elektromos ideg stimuláció (MENS) a fájdalom csökkentése a kibernetikus biofeedback körfolyamatban/hurokban;
 7. Trauma vagy sebgyógyulás a biofeedback körfolyamatban/hurokban;
 8. Globális voltametrikus töltés stabilitás a biofeedback körfolyamatban/hurokban.

Mindezen funkciók kombinációja egy univerzális elektrofiziológiai biofeedback rendszert alkot, amely a következő kezelésekre alkalmas:

 • stressz kimutatása, és csökkentése,
 • sérülésből, izomgyengeségből, vagy izomtónusból eredő izom-rehabilitációs kezelés,
 • fájdalom csökkentése (MENS [microcurrent Transzkután elektromos ideg stimuláció]),
 • trauma és/vagy sebgyógyulás,
 • töltés stabilitási kiegyensúlyozatlanság javítása, és redox-potenciál egyenirányítása.

Mi a biofeedback?

A Biofeedback egy olyan gyógykezelő technika, melynek során az emberek erősíthetik egészségüket testük tudatos, és tudat alatt érkező rezgései által. Már akaratlanul, önmagunk is használjuk a biofeedback-et, akkor pl., amikor megmérjük a lázunkat, vagy ráállunk a mérlegre. A klinikai dolgozók komplex biofeedbackos készülékekre hagyatkoznak, leegyszerűsítve hasonlóan, mint amikor mi a lázmérőre, vagy mérlegre hagyatkozunk. A készülékek nagyobb érzékenységgel és pontossággal képesek megállapítani a vizsgált személy belső test-funkcióit, mint azt a páciens tehetné. Az így mért infomáció már értékelhető. Mind a kezelő személy, mind a páciens arra használja, hogy kalibrálja és irányítsa a gyógyítási folyamatokat.

A páciensek számára a biofeedback lehetővé teszi, hogy „lássák” és „hallják” a testükben zajló folyamatokat. Egy általánosan használt készülék pl. az izmok által keltett elektromos jeleket veszi, majd azokat lefordítja számunkra is érthető nyelvre, ezzel aktivál egy fényjelzést, vagy beindít egy hangjelzést, amikor az izmok feszessége megnő.

Hogyan használjuk a biofeedbackt napjainkban?

A pácienseknek gyakran tanítatnak egyfajta relaxációs gyarkorlatot. Néhányan megtanulják azonosítani a körülményeket, melyek kiváltják a tüneteket. Talán még arra is megtaníthatók, hogyan kerüljék el, vagy küzdjék le a stresszhelyzeteket. Sokuknak azt tanácsolják, hogy változtassanak szokásaikon, és néhányuk sepciális technikákat sajátítanak el az önkontrol eléréséért. A biofeedback nem képes a betegségeket kúrálni, vagy magától egészségessé tenni a beteget. Ez egy eszköz a sok közül, ami elérhető a professzionális palettán. Emlékezteti a fizikusokat, hogy a viselkedés, gondolatok, és érzések mind mind erőteljesen befolyással vannak a fizikai egészségi létre. A biofeedback segít a páciensnek és az orvosnak is, hogy megértsék: csapatként kell együtt dolgozniuk.

Hogyan is működik?

A legtöbb beteg, aki már profitált a biofeedbackból képes relaxálni ás befolyásolni a viselkedést. A legtöbb tudós hiszi, hogy a relaxáció kulcsfontosságú komponense a biofeedbackos kezelésnek legyőzendő a rendellenességeket, melyeket a stressz okoz. Okfejtésük azon alapszik, hogy milyen hatása van a stressznek a szervezetre. Dióhéjban, az érv így hangzik: A stresszhelyzetek erős érzelmeket keltenek, amelyek bizonyos fizikai reakciót váltanak ki. A legtöbbjét ennek a szimpatikus idegrendszer irányítja, az idegszövetek olyan hálózata, ami segít felkészíteni a szervezetet a vészhelyzetekre „megszoksz, vagy megszöksz” alapon.

A vészhelyzetekre adott tipikus válaszreakció-minta akkor bukkant fel, amikor az emberek leginkább fizikai fenyegetésnek voltak kitéve. Habár a fenyegetések ma már elég ritkán fizikaiak, a test mégis úgy reagál, mintha az lenne. A pupillák kitágulnak, hogy több fény juthasson be. Izzadni kezdünk, csökkentvén a bőrsérülések esélyét; a véredények összeszűkülnek a bőr közelében, hogy csökkentség a vérzést, míg az agyban, és az izmokban kitágulnak, hogy felerősítsék az oxigénellátást. A szív gyorsabban ver, és a vérnyomás is megnő.

Normális esetben az ember lenyugszik, amikor a stresszhelyzet elmúlik, pláne, ha még tettünk is ez érdekében. Pl., képzeljük el, hogy egy sötét utcában sétálunk és azt halljuk, hogy valaki felénk fut. Megijedünk. A test felkészül az esetleges támadás elkerülésére, vagy a gyors futásra. Amikor sikerül elmenekülni, fokozatosan megnyugszunk.

Az egy másik eset, ha dühösek leszünk a főnökünkre. A testünk talán felkészül az esetleges harcra, de mivel valószínüleg meg akarjuk tartani az állásunkat, megpróbáljuk legyűrni a haragos érzéseket. Hasonlóan, amikor úton hazafelé dugóba kerülünk, nincs mód, hogy elkerüljük azt. Ezek a helyzetek is kiválthatnak betegséget. A test felkészült a cselekvésre, de nem tudjuk megtenni. Mindenki különböző módon válaszol a stresszhelyzetekre. Egyesekben, pl. a vérnyomás megnő, míg más értékek normálisak maradnak. Sok szakember hiszi, hogy ezek a stresszre adott individuális fizikai reakciók idővel szokássá válhatnak. Amikor a szervezet repetitíve ki van téve ennek, egyes funkciók permanensen túlreakciókká válhatnak, tulajdonképpen valós szöveti károsodás következhet be.

A biofeedback célja gyakran a szokások megváltoztatása, amit a stresszhelyzetekre adunk, melyek fájdalamat, vagy betegséget okozhatnak. A klinikusok legtöbbje úgy gondolja, hogy betegeink egy része elfelejtette, hogyan is kell ralaxálni. A fizikai válaszreakciók, mint pl. a bőr hőmérséklet, vagy izomfeszesség iránymutatóak, és segítenek a kliensnek felismerni a nyugalmi állapotot. A biofeedbackos időszak eredményei szintén hathatnak úgy, mint egyfajta jutalom a feszültség csökkentésére. Olyan, mint amikor a zenetanár fehúzott szemöldökét mosolyra cseréli, mihelyst a nebuló a helyes akkordokat játsza.

A biofeedback általában a személyben zajló biológia információ prezentációjaként definiált, mint pl. szívritmus, ezáltal tudatában lehetünk a belsőnk működésének. A biofeedbackos tréning azt jelenti, hogy felhasználjuk ezt az információt, hogy megtanuljuk a feltérképezett biológiai folyamatok önszabályozását.

A Quantum Biofeedback előnyei:

 • Teljesen ártalmatlan.
 • Rezonál, mér, összehasonlít és visszajelez 10 000 feletti energetikai jel alapján egy olyan rendszerben, amely vészjelzést ad a felhasználói hiba, személyes elfogultság, vagy géphiba esetén.
 • Háromvektoros kapcsolatot létesít a mért test és a 10 000-es adatbázis között, a testi stressz 3 dimenziós perspektívájában
 • A SCIO fenntartja a test bemérését nano-mp.-s bio-válaszokon keresztűl minden másodpercben. Órák és napok helyett percenkén hoz létre feedbacket.
 • Mozgatható, bárhol használható – a kliens otthonába vagy könnyedén felállítható kiállításokon is.
 • Egy teljes stressz és fájdalom kezelés egy kézben.
 • Hatalmas kutatási anyag és tanulási lehetőség tárolódik a SCIO könyvtárában.
 • Ötleteket és hivatkozási pontokat ajánl, hogy az optimális feedbacket érjük el a klienseinknél.

Hogy történik a mérés?

A mérés során a bokákra, a csuklókra és a fejre elektródákat kell helyezbi. A szervezet által termelt hullámokat a számítógép összehasonlítja az optimális hullámokkal.

 • Az eljárás vér, fájdalom és mellékhatás mentes.
 • A vizsgálat során sem idegen anyagot sem idegen energiát nem kap.

Az első alkalommal a készülék megállapítja az allergiát, az immunrendszer állapotát, a vitamin, a nyomelem és ásványi anyag hiányt valamint, hogy panaszaik mögött melyik szervük eltérő működése áll. A módszer nagy előnye, hogy orvosi kezelések és gyógyszerszedés mellett is alkalmazható, segít abban, hogy a gyógyulásunk gyorsabb legyen, egészségünk hamarabb helyreálljon. Hangsúlyozzuk, hogy a SCIO rendszer nem diagnosztizál! Diagnózis felállítására csak orvos hivatott!

Működés közben a készülék

Rezonál
A mérés közben a készülék többezer energetikai jelre rezonál, és jelzi a test reakcióit ezekre a jelekre. Ezt a gyors tesztfolyamatot hívják biológiai sebességnek, vagy Xrroid folyamatnak.

Mér
A készülék méri a feszültséget, a bőr ellenállását. A bőr ellenállását alapul véve egy egészségileg biztonságos, változatos micro-áramot alkalmazunk a testnél. A feszültség, az áramerősség és az ellenállás változások egy reaktivitás profilt hoznak létre, amely meghatározza a Xrroidot.

Összehasonlít Összehasonlítja a test három vektoros rezonáló frekvenciáit - komplex matematikai értelmezés a feszültség, áramerősség és ellenállás változásaira építve - az adatbázisban tárolt több, mint 10 000 energetikai jellel.

Visszajelez A készülék egy kliens központú, Xrroid autofókuszált, galvanikus bőrreflexszel (GSR) jelez vissza (feedback). Ez lehetővé teszi az elektromos potenciál és GSR mikroáram EDS általi mérését. Könnyedén elérhető a stresszcsökkentés, relaxáció és fájdalom csökkentés.A SCIO rendszert biofeedbackre, relaxációra, stressz és fájdalom csökkentésre fejlesztették ki.
A SCIO nem diagnosztizál! Diagnózis felállítására csak orvos hivatott!