MENÜ
^

Frissítő masszázs

A kezelés célja: a szervezet optimális működésének helyreállítása, a feszültség oldása, az egészség megőrzésének biztosítása.

Mi is a frissítő masszázs?

Mindannyian tapasztaltuk már milyen felfrissítő, energetizáló vagy lazító lehet egy masszázs, mindannyian érezzük, hogy milyen kellemes mégsem vagyunk tisztában azzal miért és mire jó a masszázs. A masszázs a test felületén meghatározott fogásokkal és kezelési céllal alkalmazott mechanikai inger, amely meghatározott fizikai hatást vált ki a szervezetben. Elsősorban a fizikai energiát felhasználó terápiák csoportjába tartozik..
A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta, a masszőr rezegtető, simító, dörzsölő és enyhe gyúró fogásokkal frissíti fel a szervezetet. A masszázs fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. A masszázs során a vérkeringés és az emésztés javul. A frissítő masszázs csökkenti a fájdalmat, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhítheti az álmatlanságot, elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat.
A kezelés rendszerint masszázságyon történik, de földre terített szivacson vagy matracon is végezhető.

Hatásai

- lazítja az izmokat,
- fokozza az anyagcserét ezáltal befolyásolja az emésztést,
- oldja a tresszt,
- segíthet az alvászavarok megszüntetésében,
- csökkenti a hát és fejfájást,
- élénkíti a vérkeringést,
- kondicionálja és frissíti a testet.

A frissítő masszázs kombinálható különféle masszázskrémek, masszázsolajok és aromaterápiás illóolajok alkalmazásával.

A frissítő masszázs hatása az idegrendszerre és a pszihére

Bizonyos masszázstechnikák hatékonyan csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, ezért ezeket gyakran alkalmazzák fájdalomcsillapításra ideggyulladás és idegfájdalmak esetén. A lágy fogások stimulálják a mozgatóidegeket, emelik az izmok ingerelhetőségét. Egyes technikák nem csupán a mozgásszervi betegségek esetén, hanem mentális értelemben is hathatós segítséget nyújthatnak. A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, szabaddá teszi a légzést, oldja a feszültségeket , segítenek az ellazulásban.

Hatása az izmokra, ízületekre, csontokra

A frissítő frissítő masszázs hatására a megfeszült izmok ellazulnak (detonizálás), az ernyedt izomzat pedig újult erőre kap, helyreállhat a normál izomfeszesség. Intenzív testmozgás után az anyagcsere során termelődő tejsav lerakódik az izomszövetekben, ami izomlázat, izomgörcsöket eredményezhet. A frissítő masszázs elősegíti a tejsav eloszlását és kiürülését a fáradt izomzatból, ezáltal enyhíti a fájdalom és fáradtságérzetet.
Csont, vagy izületi sérülések után, mivel az izmok és ízületek mozdulatlanságra kényszerülnek, lelassul a helyi vérkeringés, nyirokpangás következik be, ez pedig duzzanathoz, izomletapadásokhoz vezet. Megfelelő frissítő masszázs alkalmazásával felgyorsíthatjuk a vér- és nyirokkeringést, eloszlik a duzzanat, fellazul az összetapadás, és az ízület visszanyeri egészséges aktivitását.

Hatása a vérkeringésre

A frissítő masszázs akár többszörösére is növelheti a felületes és a mélyen fekvő testszövetek vérellátását. A vérellátás javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka. A vér- és a nyirokkeringés megélénkülése gyúrással érhető el. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig nem más, mint a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.

Hatása a szervekre

A frissítő masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Ez abból adódik, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű (automatikus) reakciók léphetnek fel. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával befolyásolhatjuk egyes szerveink működését.

A frissítő masszázs hatásai a bőrre

A bőr a testünk legnagyobb szerve. Több mint 5 millió érzékelő idegvégződést tartalmaz, melyek üzeneteket küldenek az agyba. Masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, a hőmérséklete emelkedik. A fogások alkalmazása hozzájárul a szövetek jobb tápanyagellátásához, élénkül a sejtek anyagcseréje. Simító és dörzsölő fogások hatására az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felszínéről, javul a bőr természetes rugalmassága. Masszázs közben fokozódik a bőr méregkiválasztása és hozzájárul a szervezet hőszabályzó folyamatainak kiegyensúlyozott működéséhez.

A frissítő masszázs hatásai a bőr alatti kötőszövetre

A mechanikai hatások hozzájárulnak a kötőszövet egyensúlyi állapotának biztosításához. Masszázs hatására a bőr alatti kötőszövetekben gazdag vér- és nyirokérhálózat összehúzódik és kitágul ezáltal is fokozva a keringést. Szövetek tápanyagellátása javul, és az egész szervezet nedvkeringése is élénkül. Masszázs mechanikai hatására, a test nyirok és vérkeringés rendszere felgyorsul, csökken a lerakódott zsír mennyisége. A kezelés közben megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások.

Mikor ajánlott?

Terápiás hatása alapján fontos szerepet játszik a megelőzésben. Javítja a vérkeringést és így bizonyos mértékig pótolja az aktív mozgást. Igen kedvező hatású olyan egyének számára, akik ülőmunkát végeznek. Fogásaiban megegyezik a sport és a gyógymasszázs fogásaival. Az alkalmazott fogások tekintetében minden európai masszázstípus a svéd masszázson alapul. A kezeletlen területeken idülté vált fájdalmas izomcsomók alakulhatnak ki. Speciális fogásokkal kilazulnak a görcsös izmok, ezzel is elősegítve a fájdalmak enyhítését. Már a kezelés után egyből érezhető pozitív hatása testi, lelki szinten egyaránt. A frissítő masszázsnak ismert mellékhatása nincs!

Korra és nemre való tekintet nélkül alkalmazható!

Hogyan képes a frissítő lábmasszázs azonnal enyhíteni a fájdalmat?

Nagyon egyszerű megérteni, hogyan csillapítsuk a fájdalmat a kéz és lábfej bizonyos nyomáspontjainak az ingerlésével. Az energiapályákban vagyis a vérkeringésben felelhető akadályok fellazulnak majd kimosódnak minek következtében az energia szabadon áramolhat melynek hatására helyreáll az egyensúly a szervezetben. Az akupunktúrával ellentétben itt az ujjainkkal gyakoroljuk a nyomást a létfontosságú pontokra.