MENÜ
^

Reiki kezelés

"Ne csak gyógyíts a reikivel, ne csak tanítsd a reikit,
ÉLD a reikit!"

Mi is a Reiki?

A Reiki jelentése: Univerzális Életenergia. A Reiki-hagyományra már 2500 éves szanszkrit nyelvű írások is hivatkoznak. Eredete Tibetbe vezethető vissza, és egy japán szerzetes, dr. Mikao Usui fedezte fel újra a XIX. században. Az Usui-féle természetes gyógyítási módszert azóta adják át egymásnak a reiki-mesterek, és ma is világszerte alkalmazzák.

Az emberek körül és bennük is megtalálható az univerzális életenergia. A japán "rei-ki" szó két szóból tevődik össze: a "rei" az energia kozmikus, univerzális jellegét jelenti, a "ki" pedig az alapvető életerőt, amely minden élőlényben ott árad és lüktet. Ezt az életerő-energiát születésünkkor kapjuk. Mindenki bizonyos mennyiségű "ki"-vel érkezik az életbe, és a mindennapi tevékenységben el is használja. Napról napra új energiát kell tehát teremtenünk. Ha hosszabb időn keresztül nem tudjuk elhasznált energiánkat pótolni, testi vagy érzelmi betegség vehet erőt rajtunk. Ha életerő-energiánk szintje alacsony, és tovább fogyasztjuk, a fizikai, érzelmi és szellemi kimerültség állapotába kerülünk, a szokásosnál ingerlékenyebbé, kedélytelenebbé, depresszióssá válhatunk.

A különböző kultúrákban és vallásokban más-más jelöli ezt az alapvető erőt. A kínaiaknál a "ki"-nek "csi" a neve. A hinduk úgy nevezik: "prána", a keresztény szóhasználatban "fény", a modern nyugati tudomány "bioenergia" vagy kozmikus energia" néven emlegeti. A német nyelvben a "ki" legközelebbi megfelelője az "Atem" - a lélegzet és "Leben" - élet.  

A Reikivel való kezelés: természetes és egyszerű gyógymód, amely több életerő-energia felvételét teszi lehetővé. A Reiki felfrissíti az ember életerejét, egyensúlyba hozza a test energiáit. Ez a természetes gyógyító energia erőteljes, koncentrált formában a reiki-közvetítő kezén áramlik át.   

A kezek felhelyezése a befogadó testébe irányítja az energiát. A reiki-közvetítő csatornaként használja önmagát, és hagyja, hogy az univerzális életenergia szabadon áramolhasson a befogadóhoz. Következésképpen a közvetítő személyes energiája nem fogyatkozik, ellenkezőleg: ő is feltöltődik és megerősödik.    
Ha gyógyulást keresel, ha nyitott vagy, és engeded, hogy ez az energia átáramoljon rajtad, akkor magad is a reiki-erő csatornájává válhatsz. Ha csatorna lettél, akkor a reiki használatára való képesség egész életedben veled marad. 

A Reiki hatása

Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot. Átfogóan regenerálja a szellemi test finomanyagában lévő energiapályákat. A Reiki harmonizál, elősegíti a blokádok feloldását, gyógyító energiákat hoz, csökkenti és megszűnteti a fájdalmakat, segíti a stressz feloldását. Fokozott stresszterhelés esetén tehát segíti az ellazulást, az idegrendszer harmóniájának helyreállítását. A Reiki minden egyes emberre egyéni hatást fejt ki, működését mindig a kezelt személy szükségletei határozzák meg.

Reiki kezelés

A kezelés alkalmával a Reikit adó személy kezeit többféle pozíciókban használja, mely a fizikai testtel, a csakrákkal és a szerveinkkel van kapcsolatban, s a Reiki energia ezeket a szerveket illetve a csakrák energiaáramlását igyekszik kiegyenlíteni, ezáltal a fizikai és lelki panaszok is enyhülni kezdenek. A fizikai, emocionális, mentális és spirituális szintek egyaránt fejlődnek a Reikitől.

A Reiki kezelés ruhában, fekve történik, de a páciens kérésére széken ülve is elvégezhető. Időtartama körülbelül egy óra, de lehet ennél kevesebb illetve több, a befogadó állapotától függően.

A kezelés feltételei

A Reiki kezelésnek két alapvető feltétele van: a kérés, és az adok-kapok törvénye.
Az embernek kérnie kell a kezelést- ez spirituális törvény- a kéréssel megnyitja Önmagát a befogadásra és kifejezi döntését a javulás elfogadására, hisz a befogadó a gyógyító.
A gyógyító energia nem a Reiki kezelő sajátja, a közvetítő csak egy eszköz, amelyen keresztül az energia áramlik.

Mivel az adásnak és kapásnak egyensúlyban kell lennie ezért a befogadó nem az energiáért, sokkal inkább az eltöltött időért ajánl fel ellenértéket a kezelőnek. Ez az energiacsere (adok-kapok) egy családon belül pénz helyett más formában valósul meg.

A jólétnek értéke van, mely az egészséget kereső ember önértékelését és önmaga szeretetét tükrözi vissza.

 

Fontos!
A Reikivel nem diagnosztizálunk, ezért minden esetben keressék meg kezelő orvosukat. A Reiki az orvos által előírt kezelések, gyógyszerek szedése mellett kiegészítésként alkalmazható, negatív hatása nincs.